dane osobowe

Pierwsza decyzja PUODO ws. naruszenia przepisów RODO

Wyświetleń: 158

Pierwsza decyzja Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych w sprawie naruszenia przepisów RODO została właśnie wydana. Treść decyzji jest już dostępna na stronie UODO....

Obowiązek informacyjny RODO

Wyświetleń: 773

Obowiązek informacyjny administratora danych to, poza podstawą przetwarzania danych osobowych, jedna z najistotniejszych kwestii, o jakich musi pamiętać administrator. O co...

Newsletter a RODO

Wyświetleń: 2722

Newsletter a RODO – czy potrzebna jest zgoda na przetwarzanie danych osobowych? RODO, czyli cztery litery, które spędzają obecnie sen z powiek wielu przedsiębiorcom,...

RODO a profilowanie

Wyświetleń: 705

RODO nie jest takie straszne wystarczy tylko wiedzieć co i jak zrobić i przygotować się na jego wejście odpowiednio wcześniej.  Jak często zdarza Wam się szukać czegoś...

RODO – zgoda na przetwarzanie danych

Wyświetleń: 621

RODO – nie ma osoby, która by jeszcze nie słyszała, że 25 maja 2018 roku wchodzi w życie unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych, które wprowadza ogromne...

RODO – Prowadzenie rejestru czynności przetwarzania danych

Wyświetleń: 839

W związku ze zbliżającym się wejściem w życie rozporządzenia Parlamentu Europejskiego oraz Rady Unii Europejskiej z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób...

Dane osobowe – zagadnienia podstawowe

Wyświetleń: 2895

Każdy z nas wiele razy, czy to robiąc zakupy, czy też choćby wysyłając CV do pracodawcy, zapewne bardziej się nad tym nie zastanawiając, kliknął opcję „Wyrażam...